DAGS FÖR DC-FINALRAFFEL

”Saxat ur Grus & Gräs Facebook.”
På fredagen spelas finalsinglarna mellan Frankrike och Schweiz. Först möts Jo Wilfried Tsonga och Stan Wawrinka, följt av Gael Monfils mot Roger Federer. Matchen går i Lille i den fantastiska Philippe Mauroy-arenan, färdig 2012 till en kostnad av drygt 2,5 miljarder kronor.
Multiarenan har rörligt tak och är byggd i två nivåer. DC-finalen skall spelas på den lägre nivån på nyinlagt rött grus. Cirka 27.000 personer får plats runt den hästskoformade arenan. På nivå två kan fotboll spelas på naturgrös inför 51.000 åskådare. Dock kan bara ett evenemang avverkas i taget.
Finalen kan beskådas i CMoreTennis med start kl 14 på fredag, dubbel 15 på lördag, avslutande singlar söndag kl 13.
DC-titeln är i stort sett den enda titel Federer saknar. Det bör bli oerhört spännande och den franska publiken lär inte spara på krutet. Detta blir kul!

Lämna ett svar